Computer games

Actie

Je hebt diverse genres bij computergames. Neem bijvoorbeeld het actie genre daar heb je de volgende soorten in :

Beat’em up :

In dit spel genre ga je samen met vrienden de strijd aan met meerdere tegenstanders. Door samen te werken bereik je volgende levels. En let op je moet alle vijanden samen verslaan en elkaar beschermen!

First-person shooter:

Hier loop jij als speler alleen door het spel heen. Alles draait om jou en je kijkt door de ogen van de hoofdrolspeler van het spel. Bij sommige spellen kun je met meerdere first person shooters samenwerken en online het gevecht aangaan tegen vijanden.

Platform:

Hierbij zie je het spel door de ogen van de hoofdrolspeler en is het doel dat je alle obstakels in de spelwereld doorstaat. Van het begin tot het einde zul je vele dillema’s tegenkomen en moeten uitspelen om zo tot het einde te komen.

Shoot’em up:

Hierbij moet jij als speler vele vuurgevechten aangaan. Je staat er alleen voor en let op dat de kogels van de vijanden jouw niet raken!

Third person shooter:

Bij een third person shooter is het doel hetzelfde. Echter is de camera gericht op jouw karakter waardoor je dus ook het personage kan zien dat je speelt. Zo heb je de omgeving beter in de gaten en kan je alles beter in de gaten houden zodat je niet word geraakt door andere kogels.

Avontuur

Avontuurlijke games wisselen veel qua speelstijl van elkaar.
Een avontuur kan zijn om alles uit te spelen in een verhaal maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld verschillende mensen moet ontmoeten voor je weer verder kan spelen.
Gedurende het spel zullen vele dilemma’s en puzzels ervoor zorgen dat het een uitdaging wavontuur je wilt immers niet ord om verder te komen.
Dit is ook het doel van een na klaar zijn met een uur spelen.

Role play games

Ook met role play zijn er verschillende varianten zoals :

Westerse RPG:

Hierbij zal het verhaal zich vaak in donkere of grijskleurende omgevingen afspelen. Ze zijn gebaseerd op vrijheid en realisme. Het doel zal dan ook meestal zijn om in een open wereld vrede te brengen tussen verschillende partijen.

Tekst based RPG:

In deze spel vorm zul je teksten moeten gebruiken om verder te komen in een spel. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer je ga noord typt je naar het noorden loopt. Dit was de eerste role play game die verscheen en het heeft lang stil gelegen maar is inmiddels weer terug aan het komen.

MMORPG :

Met honderden of soms wel duizenden mensen tegelijk speel je vaak online een spel. Meestal helpen spelers elkaar om verder te komen in een spel of te trainen zodat je sterker word. In zeldzame gevallen ben je elkaars vijand maar dit komt bijna nooit voor.

Natuurlijk zijn er nog vele soorten meer. Maar dan wordt het zo veel tekst dit kunt u zelf beter beleven!

MEER ARTIKELEN

Computer kopen

Laptop kopen

Accessoires

RECENTE BERICHTEN

Verschillende soorten hypotheken
Woning
Renelobbe

Verschillende soorten hypotheken

Hypotheken zijn financiële overeenkomsten tussen een kredietnemer en een kredietgever waarbij een onroerend goed als onderpand dient. Er zijn verschillende soorten hypotheken beschikbaar voor huizenkopers.

Lees meer »